dimarts, 5 de febrer del 2008

Ja ens hem estrenat!!




El passat diumenge 03 de febrer, els bastoners de Tivissa vam pujar a l'ermita de Sant Blai, a fer el que seria la nostra primera actuació.

La veritat es que estavem una mica nerviosos. El cap de setmana havia sigut llarg i amb elCarnaval pel mig, però això no va impedir que treguessim forces i el resultat va ser força positiu.

Abans d'actuar, vam dir unes paraules per megafonia, però per problemes tècnics, no van a arribar a la gent que estava fora a la plaça. El missatge era:

" Tal dia com avui, ara fa 15 anys, els Grallers de Tivissa feien la seva primera actuació a Sant Blai. Avui, els bastoners, juntament amb la companyia dels grallers, ens estrenem per primera vegada, ballant cançons tradicionals de la nostra vila. Ens estem endinsant en el món bastoner, i avui us farem una petita demostració del que hem aprés fins ara. No podem acabar, sense nombrar la pres¡encia d'en Joan Rosselló, el nostre mestre, des d'aquí li volem agraïr, un cop més, la seva ajuda. Esperem que us agradi"

Acte seguit, vam formar les files, i els grallers van començar a tocar la cançó "Veïna", que ens l'hem marcada com a inici de les nostres actuacions. Vam sortir de dins l'ermita i vam anar picant i ballant fins dalt a l'era. Hi havia força espectació i moltes ganes de que sortís tot molt bé.

Un cop vam arribar a l'era, el grup "dels petits" van ballar la Jota de Tivissa, i acte seguit, la Dansa, amb aquella melodía tan enganxosa i apreciada pels tivissans i tivissanes. Finalitzada la seva actuació, vam entrar el "grup gran" i vam fer els mateixos balls que havien fet abans els petits.


Estem molt contents de l'acolliment i els ànims de la gent, i esperem que aquesta actuació hagi servit per fer-nos agafar encara més ganes de picar, ballar i montar noves coreografíes, promociant les músiques de les nostres terres.

Esperem sorprendre'us ben aviat amb nous balls!!


Moltes gràcies a tots els que ho heu fet possible!



També, donar les gràcies i un reconeixement, a tots els altres bastoners de Tivissa, que per diferents motius, no van actuar amb nosaltres el dia de Sant Blai. Esperem que no hi faltin a la pròxima!!

I evidentment als grallers també, tot i que ja els contem com a bastoners, encara que toquin la gralla o la caixa. Formen part d'aquesta nova entitat.


Salut i força bastons!!






Un cop més, em fet ressò entre la premsa, aquí us deixem el link del diari "El Punt":
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2725198